• Týždeň zdravia

        • V týždni od 15. do 19. októbra sa na našej škole uskutočnil týždeň zdravej výživy.

          Celý týždeň bol o zdraví, zdravej strave, zdravom životnom štýle. Až nám z toho všetkého zdravia bolo naozaj fajn J. My, učitelia, sme sa snažili motivovať žiakov k vytváraniu pestrej a výživnej stravy v domácom prostredí a taktiež si pripomenúť 16. október - Svetový deň výživy, pretože ZDRAVIE je najviac!

          Všetci dobre vieme, že ovocie a zelenina sú zdravé, obsahujú veľa vitamínov, sú šťavnaté, chutné, farebné... Takýto bol  aj  náš   Týždeň zdravej výživy - farebný, zdravý a chutný.  Každý deň sme jedli ovocie, zeleninu a všetky ostatné zdravé potraviny, dodržiavali sme pitný režim a dni sa niesli v znamení farieb.. Obliekali sme sa do farebného oblečenia a súťažili o to, ktorá trieda bude mať najviac zdravých kúskov ovocia, zeleniny, mliečnych výrobkov, chlebíka, pečiva na desiatu a ktorá bude mať čo najviac oblečenia v príslušnej farbe dňa.

          Na desiatu si žiaci nosili len zdravé potraviny, nesladené nápoje, čaje a zdravú čistú vodu. Ochutnali sme čajík, ktorý nám uvarila pani zástupkyňa - bylinkový čaj s medom a citrónom. V tomto týždni mali deti možnosť presvedčiť sa o tom, čo všetko okrem stravy nášmu telu prospieva.

          V pondelok bol deň ovocia a zeleniny. Deti sa obliekali do červenej farby. V utorok sme videli v desiatových boxoch chleba, pečivo, cestovinky. Obliekali sme sa do zelenej farby. V stredu nasledoval „biely deň“ – deň mlieka a mliečnych výrobkov. Po škole behali samé „zdravotné sestričky“ a „doktori“ J Vo štvrtok sme sa obliekali do žltej farby – bol deň mäsa, rýb, vajec a strukovín. Žiaci si nosili na desiatu šunku, vajíčka, rôzne nátierky.

          Vyučovanie bolo takisto zamerané tématicky. Žiaci prvého stupňa sa tradične zabavili na školskom dvore púšťaním šarkanov. V posledný – modrý - deň týždňa zdravej výživy sme sa dozvedeli a naučili niečo nové o zdravej výžive a zdravom životnom štýle na prednáške pani Habrovej. Deti ochutnali zdravý medík a takto posilnení sme sa zabavili na výchovnom tanečnom predstavení „Prejav sa pohybom“ pána Miroslava Žilku. Tancovali malí aj veľkí, profesionáli aj „skoro profesionáli“ ;-) Na chodbe na prízemí sme mali celý týždeň „Stolček, prestri sa!“, na ktorý žiaci nosili doma v záhradkách dopestované krásne ovocie a zeleninku.

           

          Výsledky súťaže o najväčšiu aktivitu žiakov v obliekaní a nosení si zdravej desiatej:

           

          VYHODNOTENIE SÚŤAŽE:

           

           

          1.miesto

          5. ročník

          2.miesto

          3. a 6. ročník

          3.miesto

          9. ročník

           

           

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Drahovce
      • 033/7783529
      • Školská 907/2 92241 Drahovce Slovakia
      • PaedDr. Ivan Kovačocy tel: 0911 96 22 44 e-mail: riaditelzsmsdrahovce@gmail.com
      • 37836790
      • 2021623384
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje